Voor wie?

Overal waar gecommuniceerd wordt, ligt ruis op de loer. Maar niet alleen tussen verschillende personen: ruis kan ook in jezelf ontstaan. Dat kan van binnenuit komen, doordat ervaringen uit je jeugd gaan wringen. Maar het kan ook van buitenaf komen, doordat je merkt dat het contact met anderen niet zo verloopt zoals je zou willen. 

Het zijn vaak dingen die vroeger goed werkten: “een 7 is maar gewoontjes, een 8 op je rapport is echt pas goed”, die je later kunnen gaan lastigvallen. Goed is dan nooit goed genoeg. Of dat er thuis altijd werd gezegd “zachtjes doen, denk aan je zieke broertje”, maar dat later je een gevoel van onvrijheid overhoudt. Altijd inhouden, niet voluit kunnen gaan. Of dat je nu eenmaal gewend bent dat ruzies gepaard gaan met geweld. Hoe voelt dat eigenlijk?

Je vraagt je af, hoe moet ik omgaan met het verlies van een dierbare? Hoe moet ik weer vertrouwen krijgen na een brand of een overval? Kan ik mijn werk nog wel doen als ik elke dag met lood in mijn schoenen van huis vertrek? Waarom ben ik toch altijd zo druk aan het werk? Waarom kan ik mezelf geen rust gunnen?

Je zit niet lekker in je vel of je hebt veel stress. Misschien heb je een duidelijk idee hoe dat komt, maar kan je het niet zelf oplossen omdat het zo onveranderlijk lijkt. Misschien is het helemaal niet duidelijk waar het negatieve gevoel vandaan komt omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe het ook zit, je wilt het anders. En dat kan ook, als je het samen met mij gaat onderzoeken.

Vrouw, 27 jaar, technisch beroep
“Ik vertel nog regelmatig hoe goed die sessies waren. Het is knap hoe Maarten zijn vinger precies op de zere plek kan leggen en me tegelijkertijd een gevoel van vertrouwen kon geven. Zijn behandelmethodes zijn prettig en ik voelde me heel welkom en gerust”

20.8
633
14
3.236.253.192